Što, kako i koliko proizvodimo?
Proizvodnja i prodaja povrća temeljna je djelatnost PZ Varaždinsko povrće. Zadrugari kroz sustav zadruge godišnje na tržište plasiraju oko šest tisuća tona različitih poljoprivrednih proizvoda.
U najvećoj mjeri riječ je o krumpiru i zelju koji zajedno čini više od osamdeset posto udjela u ukupnoj prodaji povrća PZ Varaždinsko povrće. No, u zadnje vrijeme sve veća pozornost se posvećuje i ostalom povrću kao što je kelj, salata, poriluk, celer, luk, mrkva, batat i dr.
Proizvodnja i prodaja povrća kod vidovečkih zadrugara iz godine u godinu raste. Rezultat je to stalnih ulaganja u opremu i strojeve, podizanje tehnološke razine proizvodnje i sustavno korištenje znanja i savjeta poljoprivrednih stručnjaka kako i proizvodnji tako i zaštiti povrća tijekom vegetacije.
Proizvodeći na temeljima tradicije i iskustva mnogih generacija, te primjenom najsuvremenijih agrotehničkih mjera PZ Varaždinsko povrće osigurala je proizvodnju u kojoj je značajno smanjena uporaba pesticida i drugih kemijskih zaštitinih sredstava. Učinak takvog načina rada i proizvodnje rezultirao je proizvodnjom visoko kvalitetnog povrća i većoj ekološkoj očuvanosti prostora.
Vidovečki zadrugari svjesni su da je najveći njihov potencijal u zemlji, unatoč tome što svaki od njih proizvodi na desetak i više malih parcela. Za opstanak njihove djece i generacija koje dolaze od presudne je važnosti u naslijeđe im ostaviti čisto tlo, vodu i zrak. Cilj vidovečkih zadrugara je proizvoditi, uspjeti na tržištu i ostati svoj na svome. Naravno, da to nije lako postići u vremenu globalizacije kada je hrvatsko tržište povrća preplavljeno jeftinim uvoznim, lijepog izgleda, ali upitne kvalitete.